Cayennpanerad torsk, smörsky och västerbottenmos

Serverar: 4 portioner

Väldigt gott! Vill man ha lite mindre kalorier går det precis lika bra utan smörskyn.

Ingredienser

  • 4 ryggfiléer av torsk
  • Vetemjöl
  • Kajennpeppar
  • 50 g smör
  • 15 stora mjöliga potatis
  • 25 g smör
  • 1-2 dl mjölk
  • Vitpeppar
  • ½-1 dl riven Västerbottensost
  • Instruktioner

    1. Panera torsken i vetemjöl blandat med kajennpeppar. Var försiktig så det inte blir för starkt.
    2. Låt fisken vila ca 5 minuter innan den steks i smör.
    3. Koka potatisen i lättsaltat vatten. Låt rinna av.
    4. Vispa samman potatis, 25 g smör, varm mjölk och krydda med salt och vitpeppar. Vänd försiktigt ner osten och låt den smälta.
    5. Smält 50 g smör i stekpannan som fisken är stekt i och krydda lite lätt om så önskas. Servera med grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben