Cecilias lyxskorpor

Serverar: 60 portioner

Dessa goda skorpor innehåller både vit choklad och bitar av torkade jordgubbar. De blir knaprigt hårda eftersom de inte innehåller något matfett.

Ingredienser

  • 150 g vit choklad
  • 2 dl torkade jordgubbar
  • 150 g mandel
  • 6 dl vetemjöl
  • 3 dl strösocker
  • 1 nypa salt
  • 1 msk bakpulver
  • 4 ägg + 1 äggula
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Hacka chokladen grovt. Skär jordgubbarna i småbitar, ca 1x1 cm. Hacka mandeln grovt.
    2. Blanda samman vetemjöl, socker, salt, bakpulver och ägg till en deg. Knåda in hackad choklad, bärbitar och den hackade mandeln.
    3. Forma degen till rullar, ca 3-4 cm i diameter. Ta i lite mer mjöl om degen känns kladdig.
    4. Lägg rullarna på en bakpappersklädd plåt. Grädda dem i 30 minuter.
    5. Ta ut rullarna ur ugnen och skär dem i diagonala kakor, ca 1 ½ cm breda. Lägg dem på bakplåten med snittytan neråt.
    6. Sänk ugnsvärmen till 150 grader. Ställ in plåten i ugnen igen och torka skorporna 30 minuter.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-6
    2
    1 h 20 min
    60

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben