Ceviche med rökig sötpotatispuré

Serverar: 4 portioner

Färgstark och fräsch förrätt med massor av härliga smaker.

Ingredienser

  • Puré
  • Ca 300 g sötpotatis
  • Rapsolja
  • Flingsalt
  • 2 cm färsk ingefära
  • 1 lime
  • Ca 1 tsk chipotlepaste
  • Ceviche
  • 150 g vit fiskfilé, tex kolja, sej, torsk eller hälleflundra
  • 150 g färsk laxfilé
  • ½ rödlök
  • 1 röd chili
  • 3/4 dl limesaft
  • ½ dl olivolja
  • Salt
  • 5 körsbärstomater
  • 1 orange paprika
  • 1 mogen avokado
  • Färsk koriander
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Skala och skär sötpotatisen i bitar, lägg den i en långpanna. Ringla över rapsolja och strö på flingsalt. Baka i ugnen i ca 30 minuter eller tills bitarna mjuknat. Låt svalna.
    3. Skala och skär ingefäran i mindre bitar. Mixa sötpotatis, ingefära, rivet limeskal och chipotlepaste. Smaka av med salt och eventuellt mer limesaft.
    4. Skär fisken i stora tärningar. Lägg i en bunke tillsammans med tunt skivad rödlök, finhackad chili, limesaft, olivolja och lite salt. Tillsätt halverade tomater, tärnad paprika och tärnad avokado. Blanda försiktigt och låt stå i 15 minuter.
    5. Fördela i 4 glas. Klicka lite sötpotatispuré på varje och dekorera med koriander.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben