Ceviche på räkor och ingefära

Serverar: 4 portioner

Cheviche är en latinamerikansk rätt, här i en variant med räkor och ingefära. Fräscht och läckert.

Ingredienser

  • 800 g kokta räkor med skal, färska eller frysta
  • 5 cm skalad ingefära
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 2 msk finhackad färsk koriander
  • Korianderblad till garnering
  • Färskpressad saft av 1 lime
  • 1 msk kallpressad olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 skivad lime till garnering
  • 1 finstrimlad salladslök till garnering
  • Instruktioner

    1. Skala räkorna. Skär ingefäran i tändsticksstora strimlor.
    2. Blanda räkorna med ingefära, vitlök, koriander, limesaft och olja i en skål.
    3. Blanda väl, täck över skålen med plastfolie och marinera i kylen i minst en timma.
    4. Smaka av med salt och peppar och portionera upp i fyra tallrikar. Garnera med limeskivor, korianderblad och salladslök och servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben