Champinjon och kasslergratäng

Serverar: 3 portioner

Tid: 1 timme

Krämig gratäng som blir färdig i ugnen. Jag gör moset rätt så löst för att kunna spritsa ut. Mängden mjölk har jag skrivit i och ändrat grädde till matlagningsgrädde som det skulle vara.

Ingredienser

  • 1 kg potatis
  • 400 g kassler
  • 2 ½ dl matlagningsgrädde
  • 1 liten burk champinjoner
  • ½ dl mjölk
  • Smör
  • 1 äggula
  • 1 buljongtärning
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Koka potatisen och gör färdigt moset med smör, ägg, mjölk och ½ dl matlagningsgrädde. Smaka av med salt och låt det svalna.
    2. Sätt på ugnen på 225 grader
    3. Skiva kasslern eller strimla den och lägg den i mitten på en ugnssäker form. Spritsa moset runt kasslern.
    4. Stek champinjonerna i smör och tillsätt 2 dl matlagningsgrädde och en buljongtärning.
    5. Smaka av med salt och peppar, tänk dock på att kasslern är salt.
    6. Häll såsen över kasslern och sätt sedan in formen mitt i ugnen och grädda tills moset har fått fin färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (7)

    SEAbjrpn 23 januari 2009

    Tack för receptet ett riktigt festrecept. Kram SEA

    Lena 5 mars 2009

    Hejsan!! Har gjort denna rätt idag och den blev kanon god. Så den är värd en femma av oss. MVH Lena

    louis3 19 mars 2009

    Helt underbart :) Brukar annars inte tycka om kassler men detta var verkligen toppen!

    mep 28 april 2009

    Tack för receptet på en underbart god champinjon och kasslergratäng.Ger den 5 poäng.

    plats 5 februari 2012

    Alla åt med god aptit:) Jättegott!

    amc43 28 april 2012

    Tack för ett jättegott och enkelt recept på kassler.

    matskoj 18 augusti 2014

    Det här kommer att bli en klar favorit i vår matlagning, både som vardagsrätt och bjudrätt. Mycket gott! Tack så mycket!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben