Krämig gratäng som blir färdig i ugnen.
Jag gör moset rätt så löst för att kunna spritsa ut.
Mängden mjölk har jag skrivit i och ändrat grädde till matlagningsgrädde som det skulle vara.
Ingredienser
1 kg potatis
400 g kassler
2 ½ dl matlagningsgrädde
1 liten burk champinjoner
½ dl mjölk
Smör
1 äggula
1 buljongtärning
Salt
Peppar
Instruktioner
Koka potatisen och gör färdigt moset med smör, ägg, mjölk och ½ dl matlagningsgrädde.
Smaka av med salt och låt det svalna.
Sätt på ugnen på 225 grader
Skiva kasslern eller strimla den och lägg den i mitten på en ugnssäker form.
Spritsa moset runt kasslern.
Stek champinjonerna i smör och tillsätt 2 dl matlagningsgrädde och en buljongtärning.
Smaka av med salt och peppar, tänk dock på att kasslern är salt.
Häll såsen över kasslern och sätt sedan in formen mitt i ugnen och grädda tills moset har fått fin färg.
Tack för receptet ett riktigt festrecept. Kram SEA
Hejsan!! Har gjort denna rätt idag och den blev kanon god. Så den är värd en femma av oss. MVH Lena
Helt underbart :) Brukar annars inte tycka om kassler men detta var verkligen toppen!
Tack för receptet på en underbart god champinjon och kasslergratäng.Ger den 5 poäng.
Alla åt med god aptit:) Jättegott!
Tack för ett jättegott och enkelt recept på kassler.
Det här kommer att bli en klar favorit i vår matlagning, både som vardagsrätt och bjudrätt. Mycket gott! Tack så mycket!