Champinjonröra á la Doris

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 20 minuter

Den godaste champinjonsåsen tycker jag. Enkel att göra och passar till nästan allt slags kött. Jag tycker det är godast med kantarellsmak på osten.

Ingredienser

  • 1-2 gula lökar
  • 500 g färska champinjoner
  • 1-2 tärningar grönsaks- eller köttbuljong
  • 200 g krämig ost av märket Bonjour (2 burkar) med smak av kantarell, vitlök eller svartpeppar/dill
  • 3 dl grädde
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka lökarna. Skiva champinjonerna. Bryn lök och champinjoner i smör i en stekpanna eller en kastrull. Smula ner buljongtärningarna. Tillsätt ost och grädde och rör om så att allt blandar sig. Låt puttra ca 5 min eller tills röran tjocknar något.. Salta och peppra.
    2. Gott till grillat, kyckling, fläskkotlett och skinkstek.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben