Champinjonsallad á la Cattelin

Serverar: 6-8 portioner

Någon gång i mitten på 1970-talet bjöd vi mina svärföräldrar på Restaurang Cattelin i Stockholm. Då åt vi den här salladen som förrätt.

Ingredienser

  • 300 färska champinjoner
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl vinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 4 dl rapsolja
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 dl persilja, hackad
  • Instruktioner

    Borsta av champinjonerna. Skiva dem så tunt du kan. Pressa över vitlöken. Blanda vinäger och senap. Rör ner oljan lite i sänder. Salta och peppra. Blanda champinjonerna och lite av dressingen. Det är viktigt att salladen blandas precis före serveringen, annars blir den mjuk och grå. Strö över hackad persilja.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben