Champinjonsallad med örtdressing

Serverar: 4 portioner

Med champinjoner och söta, saftiga cocktailtomater står smaken av sommar på bordet. Servera som förrätt eller tillbehör.

Ingredienser

  • 500 g champinjoner
  • 1 knippa gräslök
  • 8 cocktailtomater
  • Dressing
  • ½ dl vatten
  • 1 påse örtte
  • 2 msk örtvinäger
  • 1/4 tsk honung
  • 1 msk stark senap
  • Salt
  • Peppar
  • 4 msk olivolja
  • Instruktioner

    1. Koka upp vattnet, lägg i tepåsen och låt dra i 5 minuter. Ta upp tepåsen och blanda tet med vinäger, honung, senap, salt och peppar. Rör om tills saltet har lösts upp. Blanda till slut ner oljan.
    2. Skölj och torka gräslöken och hacka den fint. Blanda ner hälften av gräslöken i dressingen.
    3. Borsta av champinjonerna. Skär av det yttersta på foten och skär dem sedan i tunna skivor. Lägg upp svampen på 4 tallrikar och häll över dressingen.
    4. Ansa tomaterna och dela dem i halvor. Lägg dem runt svampen på tallrikarna. Salta, peppra och strö över resterande gräslök. Servera tillsammans med toast och smör som förrätt eller som tillbehör till varmrätten.
    5. Du kan ersätta tomaterna med riven zucchini och strimlad frisésallad. Komplettera dressingen med 2 msk grädde.

    Liknande recept

    20 min
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben