Somrig champinjonsallad

Serverar: 4 portioner

Passar bra till buffé!

Ingredienser

  • 500 g champinjoner utan fötter
  • ½ röd paprika, hackad
  • ½ grön paprika, hackad
  • 1 msk olja
  • Saft från en citron
  • Dressing
  • 2 klyftor pressad vitlök
  • 1 msk olja
  • 3 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk fint hackad persilja
  • 1 msk fint hackad gräslök
  • Svartpeppar efter smak
  • Instruktioner

    1. Värm 1 msk olja i en stekpanna. Lägg i champinjoner, citronsaft och stek alltsammans under omröring i 7-8 minuter, på medelhög värme. Lägg åt sidan och låt svalna.
    2. Lägg alla ingredienser till dressingen i en liten glasburk med lock. Skaka ordentligt, så att allt blandas väl.
    3. Blanda champinjonerna med paprika och dressingen i en salladsskål, täck med plastfolie och låt marineras i minst 2 timmar i kylskåpet.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben