Kycklingfilé i kall örtdressing

Ätes med fördel kallt efter att ha stått i kylen ett tag, men fungerar även varmt. Perfekt även som smörgåspålägg.

Ingredienser

  • 3-4 st kycklingfiléer
  • salt
  • 1/2 tsk malen vitpeppar
  • 1-2 msk smör
  • Dressing
  • 2 msk senap
  • 4 msk rapsolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 2 msk vatten
  • ca 1/2 - 1 tsk enbär
  • 1 tsk torkad timjan
  • ca 1 dl hackat färskt kryddgrönt; mest persilja, knippa gräslök och en liten tuss färsk timjan (eller motsv. torkad)
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 175 grader. Bryn kycklingfiléerna i smör, salta och peppra. Lägg i långpanna och efterstek i ugnen ca 10 minuter. Finhacka eller krossa enbär (färska eller torkade). Vispa ihop dressing. Skär kycklingen i skivor, lägg upp på fat och häll dressingen över.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben