Champinjonsoppa med krutonger

Serverar: 4 portioner

Krutongerna lyfter soppan

Ingredienser

  • 600 g champinjoner, skivade
  • 1 msk smör
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 1 klyfta vitlök, finhackad
  • 1 liter vatten
  • 2 tärningar grönsaksbuljong
  • 1 dl creme fraiche
  • 1 dl grädde
  • (1 msk mjöl till redning)
  • Sslt
  • Svartpeppar
  • 1–2 tsk sherryvinäger
  • Till servering
  • 2–3 skivor ljust surdegsbröd, tärnat
  • 1 msk smör
  • En knippe persilja, bladen, hackade
  • Instruktioner

    Stek svampen i rymlig torr stekpanna, tills nästan all vätska kokat bort. Tillsätt smör, lök och vitlök och fräs ytterligare några minuter tills det knäpper i svampen. Ta undan cirka en fjärdedel av svampen till topping och lägg över resten i en kastrull. Häll i vatten, buljongtärningar, creme fraiche och grädde. Koka i cirka 8 minuter, red eventuellt av med mjölet utrört i lite av vätskan. Mixa soppan slät med stavmixer, smaka av med salt, peppar och sherryvinäger.Medan soppan kokar, stek surdegsbrödet frasigt i smöret. Servera soppan med den sparade svampen, krutonger och persilja.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben