Chapati

Serverar: 6 portioner

Tid: 25 minuter

Chapati är ett bröd från Indien som kan användas på samma sätt som t.ex. torillas. Tillverkningen är mycket enkel och går ganska långt på känsla, känns degen "fel" så är det bara att sätta mer vatten eller olja. Detta recept är en liten egen "om-modifiering" av ett traditionelt indiskt recept.

Ingredienser

  • 2 dl grahamsmjöl
  • ½ dl vetemjöl
  • 2 msk neutral olja (t.ex. solros)
  • 2 msk vatten
  • Smält smör till pensling
  • Instruktioner

    1. Blanda mjöl i en bunke och tillsätt oljan.
    2. Tillsätt vatten tills degen har en fast och kompakt känsla, om degen är svår att bearbeta tillsätt lite olja och arbeta in. Låt vila i ca. 15 min.
    3. Forma bollar av degen och kavla dessa till tunna plättar på ett mjölat bakbord.
    4. Sedan är det bara att värma en panna och steka dem en och en tills de svällit upp. Börja steka med den sida som varit mot dig på bakbordet. Då de blivit "puffiga" (har luft bubblor i sig) svänger du de och låter dem de steka tills det kommer bruna fläckar på bubblorna.
    5. Lyft dem av pannan och pensla med det smälta smöret (gör att de hålls mjuka).
    6. Servera genast med olika valfria fyllningar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben