Chapati

Serverar: 8 portioner

Tid: 45 minuter

Gott till kryddstark mat

Ingredienser

  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 1 krm salt
  • 1 msk olja
  • ca 1 ½ dl vatten
  • Instruktioner

    Blanda mjöl, salt, olja och vatten. Arbeta ihop till en deg som inte kladdar och knåda den väl i ca 5 min. Låt vila övertäckt i ca 30 min. Ta upp och knåda degen, dela den i 8 bitar. Kavla eller platta ut till tunna kakor. Grädda i en het osmord panna ca 30 sek per sida. Vänd kakan när det börjar bildasluftbubblor i degen. Håll de färdiga bröden varma i bakduk medan resten gräddas.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben