Cheddar- och jalapeñobröd

Serverar: 10 portioner

Dessa goda och heta bröd tillagas i muffinspanna. I USA har matbröd ofta karaktär av muffins, även om de bakas med jäst.

Ingredienser

  • ½ pkt jäst, 25 g
  • 2 dl vatten
  • 1 jalapeñofrukt
  • 150 g cheddarost
  • 1 msk matolja
  • 1 tsk salt
  • 2 msk honung
  • Ca 6 dl vetemjöl
  • Tillbehör
  • Muffinspanna
  • Instruktioner

    1. Smula ner jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervärme, 37 grader. Häll lite av vattnet över jästen. Rör tills den har löst sig.
    2. Finhacka jalapeñofrukten. Riv osten. Tillsätt resten av vattnet, olja, salt, honung, finhackad jalapeño och riven ost.
    3. Arbeta in nästan allt mjöl. Spara lite mjöl till utbakningen. Arbeta degen, för hand eller med maskin, tills den släpper bunkens kant. Låt degen jäsa övertäckt ca 40 minuter på en rumsvarm och dragfri plats.
    4. Ta upp degen på ett lätt mjölat bakbord. Arbeta in resten av mjölet. Dela degen i 10 bitar. Rulla varje degbit till en bulle. Smörj en muffinspanna. Lägg bullarna i pannans hål.
    5. Låt bullarna jäsa övertäckta ca 20 minuter. Sätt ugnen på 250 grader. Grädda dem i nedre delen av ugnen ca 10 minuter. Låt dem sedan kallna på galler.
    6. Om du utesluter jalapeño helt och bara låter osten vara smaksättare passar bröden fint att servera som frukostbröd med ost eller annat pålägg. Med eller utan hetta så passar de goda bröden till maten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben