Mexikanskt ost- och jalapenobröd

Saftigt bröd med spännande smaker.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 4 tsk socker
  • 2 tsk flingsalt
  • 1 dl olivolja
  • 3 dl fingervarmt vatten, ca 37 grader
  • 7-8 dl vetemjöl special
  • 50 g smör
  • 2 dl cheddarost, riven
  • 2 msk inlagda jalapenos, hackade
  • ½ dl koriander, hackad
  • Instruktioner

    1. Blanda jäst, socker, salt, olja och fingervarmt vatten (37 grader) i en degbunke och rör tills jästen löst sig i vätskan. Rör i mjöl, lite i taget, tills du får en fast och elastiskt deg. Jäs degen i bunken under en bakduk i 30 minuter.
    2. Sätt ugnen på 175 grader.
    3. Knåda och rulla degen till en korv och skär i ca 4x4 cm stora bitar. Lägg bitarna i en bunke och blanda runt dem med riven ost, smör, hackade jalapenos och hackad koriander.
    4. Smörj en kakform, 23 cm i diameter och stjälp upp degen i formen. Baka i 30 minuter eller tills brödet fått en gyllene färg. Låt gärna stå och svalna något före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben