Familjens favoritlasagne

Serverar: 6-8 portioner

En trio av ost fyller denna krämiga lasagne. Om du förbereder den en dag i förväg så kan du bjuda på festmiddag dagen efter.

Ingredienser

  • 400 g blandfärs
  • Smör eller margarin till formen
  • 3 röda paprikor
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 400 g krossade tomater
  • 1 tsk worcestershiresås
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar
  • 2 äggvitor
  • 5 dl kesella
  • 5 dl keso
  • 2½ dl riven cheddarost, 17 %
  • 1 kruka mejram, hackad, färsk
  • 250 g lasagneplattor, gärna färska
  • 2 msk riven parmesanost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en ugnsfast form med matfett. Bryn färsen i en teflonstekpanna.
    2. Ansa och kärna ur paprikorna och dela dem i bitar. Skala löken och dela den i bitar. Skala vitlöken. Kör paprika, lök och vitlök i matberedare eller mixer och tillsätt de krossade tomaterna, worcestershiresås, salt och peppar.
    3. Vispa ihop äggvitorna i en skål och blanda ner kesella och keso. Tillsätt 1 dl riven cheddarost och mejram.
    4. Täck botten på formen med 1 dl paprikasås. Täck över med lasagneplattor och bred över 1/3 av ostblandningen. Häll över 1 dl sås, lägg på 1/3 av ostblandningen och sedan lasagneplattor. Lägg sedan på ostblandning, sås, färs, lasagneplattor och till sist paprikasås.
    5. Täck lasagnen med aluminiumfolie. Ställ in i ugnen 35 minuter. Ta bort foliet. Strö över resten av cheddar- och parmesanosten. Gratinera i ugnen ca 7 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben