Cheddarpaj

Serverar: 4-6 portioner

Himmelsk ostpaj. God som tillbehör till det mesta eller att äta med en sallad. Gillar man inte cheddar så går det lika bra med en annan stark ost. Men tänk på att ta en ostsort med mycket smak.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1½ dl mjölk
  • 1dl vispgrädde
  • 2 msk brännvin
  • 250 g Kvibille cheddar
  • Salt
  • Peppar
  • Ev pinjenötter
  • 3 dl vetemjöl
  • 150 g smör
  • 2 msk kallt vatten
  • Instruktioner

    1. Kör ihop vetemjöl, smör och kallt vatten till en pajdeg. Ställ kallt i 30 minuter, helst inlindad i plast. Tryck ut i en pajform, gärna med löstagbar kant. Förgrädda i 200 grader i 15 minuter. Ta ut och låt svalna.
    2. Vispa ihop ägg, mjölk, grädde och brännvin. Blanda i den rivna osten, salt och peppar. Häll smeten i det förgräddade pajskalet.
    3. Rosta pinjenötterna i torr panna och strö över pajen. Grädda i ca 25 minuter i 200 grader. Servera med parmaskinka och sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    LaJefa 9 mars 2009

    Ska det vara hembränt eller går det bra med billig LIDL vodka? :-)

    Amika 10 mars 2009

    Det går nog lika bra med en billigare vodka. Huvudsaken är väl kanske att man inte har i hemgjort. Det kan ju vara sån äcklig bismak på det. Eller det är ju olagligt menar jag. *harklar mig*

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben