Cheddarpaj med vintersallad

Serverar: 12 portioner

Glöggfest Kvibille! Lingonen ger både färg och sting åt den milda pajen.

Ingredienser

  • Deg
  • 50 g smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 1/2 msk kallt vatten
  • 1/2 krm salt
  • Fyllning
  • 2 ägg
  • 1 1/2 dl Arla mjölk
  • 1/2 tsk salt och 1/2 krm peppar
  • 175 g riven Kvibille cheddar ost
  • Vintersallad
  • 1 liten klyfta rödkål, ca 50 g
  • 7 dl grönsallad, t ex krispsallad
  • 3/4 dl lingon
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 krm salt
  • 1/2 krm peppar
  • Instruktioner

    1. Arbeta ihop smör och mjöl till en grynig massa. Tillsätt ägg, vatten och salt. Arbeta snabbt ihop en deg. Tryck ut degen i 4 portionspajformar, ca 10 cm i diameter. Nagga med en gaffel. Låt pajskalen vila i kyl ca 30 min.
    2. Sätt ugnen på 200 grader. Förgrädda pajskalen i mitten av ugnen ca 10 min.
    3. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar. Fördela osten i formarna och häll på äggstanningen. Grädda i mitten av ugnen 20-25 min. Låt pajerna svalna något.
    4. Finstrimla rödkålen. Blanda grönsallad, rödkål och lingon. Smaksätt med olivolja, salt och peppar.
    5. Skär varje paj i 3 bitar. Toppa pajerna med lite vintersallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben