Vintersallad

Serverar: 4 portioner

Vinterkalas! Sallad i julens färger, servera den ljummen.

Ingredienser

  • 2 dl bulgur
  • 1/2 pkt saffran, 0,25 g
  • Smör
  • 4 dl hönsbuljong
  • 400 g kycklinglårfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 avokador
  • 1 granatäpple
  • 150 g Apetina feta
  • 5 dl grönsallad
  • Till servering
  • 2 dl lätt crème fraiche tomat&basilika
  • Valfritt bröd
  • Instruktioner

    1. Fräs bulgur och saffran i smör i en kastrull. Häll på buljong och koka under lock enligt förpackningen.
    2. Skär kycklingen i bitar. Stek den i smör i en stekpanna ca 7 min. Salta och peppra.
    3. Dela, kärna ur och skala avokadorna. Skär dem i bitar. Dela granatäpplet i klyftor och peta ur kärnorna.
    4. Lägg salladen på ett fat och varva bulgur, kyckling, avokador, granatäpple och smulad ost.
    5. Servera med bröd och crème fraiche.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben