Färgrik vintersallad

Serverar: 6 portioner

Krispiga, goda kålsorter marineras tillsammans med brysselkål och valnötter i en syrlig vinägrett. En uppfriskande rätt på buffén.

Ingredienser

  • 1/4 rödkål, ca 400 g
  • 1/4 vitkål, ca 400 g
  • 150 g brysselkål
  • 2 syrliga äpplen
  • 50 g valnötskärnor
  • Dressing
  • 4 msk olja
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 2 tsk fransk senap
  • 1 msk vatten
  • ½ tsk salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Förväll brysselkålen ett par minuter om de är färska. Låt dem rinna av och svalna. Frusen behöver bara tina och rinna av.
    2. Strimla kålsorterna. Hacka nötterna. Vänta med att skära äpplena eftersom skivorna snabbt blir bruna.
    3. Vispa ihop dressingen i en salladsskål. Häll i grönsakerna och nöthacket och blanda väl. Låt salladen helst dra i cirka en timma.
    4. Skala, kärna ur och skär äpplena i klyftor precis före serveringen. Blanda ner några äppleskivor i salladen och garnera med resten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben