Vintersallad

Serverar: 10-12 portioner

God som varjedagsallad. Perfekt på julbordet.

Ingredienser

  • 1 kg rödkål
  • 3 l vatten
  • 1 msk salt
  • 6-7 dl strimlad salladskål
  • 3 stora syrliga äpplen
  • 1 stor purjolök
  • 2½ dl russin
  • 50 g valnötskärnor
  • Dressing
  • ½ dl vinäger
  • ½ dl vatten
  • 1 dl solros- eller rapsolja
  • ½ dl hackad persilja
  • 3 msk svensk senap
  • 1 tsk salt
  • 1 krm grovmalen svartpeppar
  • Instruktioner

    Strimla rödkålen fint.. Koka upp 3 lter vatten med 1 msk salt och slå detta kokande över rödkålen. Låt rinna av och svalna. Skär purjon i tunna ringar, skiva äpplena tunt. Blanda rödkål, salladskål, äpplen, purjo och russin i en stor skål. Vispa samman ingredienserna till dressingen och häll den över salladen vid serveringen. Bryt valnötterna i mindre bitar och strö över.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben