Emmas medelhavsrecept

Tid: 40 minuter

God aubergine-zuccini-paprika sallad.

Ingredienser

  • 4 vitlöksklyftor
  • ½ dl äppelcidervinäger
  • ca 5 g torkad persiljekrydda (1/3 burk)
  • 2 msk flingsalt
  • 2 mindre zucchini
  • 2 mindre aubergine
  • 2 stora röda/orange paprikor
  • 1 msk olivolja
  • Instruktioner

    1. Förbered i en skål (helst med lock för att undvika lukten i kylen) ca 3-4 vitlöksklyftor i bitar och ca ½ dl vinäger.
    2. Skär paprikan i klyftor. Värm upp 1 msk olivolja i en stekpanna, plattans temperatur ska vara ca 8-9 (av 12). Stek paprikan lätt, lägg dem i skålen och strö med flingsalt och persilja. Vänd om.

 Skala zucchini (enklast med en osthyvel), halvera på längden och skär i 3 mm tjocka skivor. Lättstek efter paprikan. Stek all zucchini på en gång. Tillsätt ej extra olja. Lägg ner den färdigstekta zuccinin i skålen, strö över flingsalt och persilja. Vänd om.

 Skala auberginen (enklast med en osthyvel) och skär i 2 mm tjocka skivor. Obs! Halvera ej auberginen. Sänk värmen till 3-4 (av 12). Stekpannan blir torr nu men ha inte mera olivolja. Stek i omgångar: Lägg skivor så de täcker botten på stekpannan, vänd några gånger. Lägg ned den färdigstekta auberginen i skålen och när all aubergine är klar och i skålen; stö över med flingsalt och persilja. Vänd om.

 Serveras helst kall, men är god att äta varm också. Tar ca 40 min att göra.
Serveras till grill och kötträtter som tillbehör på sommaren. Serveras också som vintersallad med andra rätter.
Kan stå i kylen en vecka utan problem, med då skall du ta proportionellt mera ingredienser (för att det brukar ta slut med en gång).


    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben