Cheescake med chocklad och hallonsås

Serverar: 10-12 portioner

Tid: 1 timme

Stor favorit

Ingredienser

  • Botten
  • 11 digistive fullkornskex
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 75 g margarin
  • Fyllning
  • 400 g färskost, philadelphia
  • 3 ägg
  • 2 msk socker
  • 150 g mörk choklad
  • Topping
  • 4 dl crème fraiche
  • 1 dl florsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • Hallonsås
  • 250 g hallon (socker efter smak)
  • Garnering
  • Hallon
  • Mynta
  • Ugn: 175 grader
  • Instruktioner

    1. Krossa kexen tillsammans med vaniljsocker. Smält matfettet och rör ner i smulorna. Tryck ut smulblandningen i en from med löstagbar kant. Grädda mitt i ugnen ca 7 min.
    2. Gör fyllningen. Vispa samman osten med ägg och socker till en slät smet. bryt chokladen i minder bitar och smält i vattenbad eller i mikron. Rör ner ca 1 dl av ost massan i chokladen under kraftig vispning. Fortsätt tills osten är slut och allt är blandat.
    3. Häll choklad smeten i formen och jämna till ytan lite. ställ tillbaka ugnen och grädda kakan ca 25 min. låt kakan svalna i ca 20 minuter.
    4. Rör samman crème fraichen med florsockret och vaniljsockret. Bred ut över kakan. Grädda kakan utligare 15 min. Låt kakan svalna innan servering. Garnera med hallon och mynta. Mixa eller passera de tinade hallonen i en sil till sås till kakan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben