Cheescake med kaffesmak

Serverar: 8-10 portioner

Något för cheescake och kaffeälskare.

Ingredienser

  • Botten
  • 6 digestivekex
  • 1 msk socker
  • 3 msk smält smör
  • Mitten
  • 4 ägg
  • 300 g Philadelphia ost, naturell
  • 1/2 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1/2 dl espressokaffe eller 1 msk nescafé
  • Toppen
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 1/2 dl gräddfil
  • 2 msk socker
  • 1/2 tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Botten: Krossa digestivekexen och blanda med socker och smält smör. Platta ut smulblandningen i en form med löstagbar kant. Grädda 10 minuter i ugn i 175 grader.
    2. Mitten: Blanda ost, socker och vaniljsocker til en slät smet. Vispa i äggen, ett i taget så att de blandas ordentligt. Häll i 1/2 dl espressokaffe eller 1 msk nescafé upplöst i lite hett vatten. Häll smeten på den förgräddade bottnen, se till att inte fylla formen helt så att toppfyllningen får plats. Grädda 30 minuter i ugn i 175 grader.
    3. Toppen: Blanda crème fraiche, gräddfil, socker och vaniljsocker. Häll på blandningen försiktigt. Grädda 5 minuter i ugn i 140 grader. Låt stå i kyl minst 12 timmar.

    Liknande recept

    4.8
    5 h
    6
    3

    Kommentarer (1)

    bjboman 9 maj 2015

    JÄTTEGOD kaka, men jag hade i lite med kaffepulver. Springformen är ca. 20 cm annars blir botten FÖR tunn.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben