Cheescake med skaldjur

Serverar: 8-10 portioner

Underbart och annorlunda god cheescake. Den tar tid att göra men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge.

Ingredienser

  • Botten
  • 200 g smulad kavring
  • 80 g mjukt smör
  • Fyllning
  • 600 g philadelphiaost
  • 2 msk riven pepparrot
  • 300 g hackade räkor
  • 100 g kräftstjärtar
  • 2 msk hackad dill
  • Salt
  • Peppar
  • Lyxdekoration
  • 150 g löjrom
  • Dillkvistar
  • Budgetvariant
  • Räkor
  • Gurkskivor
  • Basilikaolja
  • 2 krukor basilika
  • 2 dl olivolja
  • Instruktioner

    1. Smula ner kavringen i en matberedare och kör det mjukt med smöret. Tryck ut det i en form med lösa kanter och ställ det kallt 1 timma.
    2. Rör ihop alla ingredienserna till fyllningen och smaka av. Är den väldigt fast, rör ned några msk créme fraiche. Bred fyllningen över botten och låt stå kallt minst ett par timmar, gärna över natten.
    3. Tag fram den en stund innan servering och garnera den efter smak och kassa. Ringla över en grön olja som görs så här:
    4. Klipp ned basilikan i en maberedare, häll över oljan och kör det till en slät, grön sås.
    5. Lycka till!!

    Liknande recept

    4.8
    5 h
    6
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben