Cheescaketårta med jordgubbar

Serverar: 8-10 portioner

En sommrig cheescaketårta värd att prova

Ingredienser

  • 3 dl skalad och skuren rabarber (ca 200 g)
  • 1 dl strösocker
  • 3 dl tjock vaniljkräm (t ex marsànkräm)
  • 2 färdiga tårtbottnar
  • 1 l jordgubbar
  • 200 g naturell färskost av philadelphiatyp
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 1 dl strösocker
  • 6 gelatinblad
  • 1/2 l blandade färska bär till garnering
  • Instruktioner

    Koka rabarbern med socker till en mjuk kompott. Låt kallna. Blanda den med vaniljkrämen, hemlagad eller tillagad enligt anvisning på förpackning. Lägg i ena tårtbottnen i en form med löstagbar kant. Bred på rabarber- och vaniljsmeten. Lägg på den andra tårtbottnen. Snoppa och mixa jordgubbarna släta. Vispa ihop färskost, vispgrädde och socker till en slät massa. Vänd ner de mixade jordgubbarna i ostsmeten. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten 10 minuter. Ta upp och smält dem i en kastrull. Rör ner gelatinet i lite av jordgubbssmeten. Tillsätt resten av smeten. Häll smeten ovanpå tårtan. Ställ kallt 2–4 timmar. Garnera tårtan med de färska bären strax före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben