Cheesecake med lax

Serverar: 10-12 portioner

Smakar lika gott på buffébordet som till entrérätt eller drinktilltugg.

Ingredienser

  • 300 g kavring
  • 75-100 g smör
  • Fyllning
  • 400 g Philadelphiaost
  • 2 dl crème fraiche
  • 250 g rökt laxfilé
  • 1/2 dl finhackad dill
  • 2 msk finhackad gul lök
  • Salt
  • Peppar
  • Garnering
  • 10-12 späda gröna sparrisstänger
  • 100 g rökt laxfilé
  • Citronmeliss
  • Instruktioner

    1. Finfördela brödet i en matberedare. Smält matfettet och blanda samman det med brödsmulorna. Tryck ut det i en form, med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
    2. Rör ut osten med crème fraichen till en jämn smet. Tärna laxen och finhacka dillen. Skala och hacka löken fint. Rör ner allt i oströran. Smaka av med salt och peppar.
    3. Lägg fyllningen ovanpå brödbotten och täck med plastfolie. Ställ formen kallt för att stelna några timmar.
    4. Ansa sparrisen och koka dem mjuka, ca 5 minuter. Garnera med sparris, laxrosor och citronmeliss.
    5. Lycka till! Smaklig måltid.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben