Cheesecake med pesto och tomater

Serverar: 10 portioner

En färgsprakande vegetarisk cheesecake! Om inte alla gäster är vegetarianer serverar du med fördel skinka, salami eller lax till.

Ingredienser

  • 15 digestivekex fullkorn
  • 75 g smör eller margarin
  • Fyllning
  • 500 g kesella kvarg
  • 2 ägg
  • 5 soltorkade tomater i olja
  • 3 dl riven lagrad ost
  • ½ dl grön pesto, finns att köpa färdig på burk
  • Salt
  • Peppar
  • Garnering
  • 300 g körsbärstomater
  • 10 oliver
  • Basilika
  • Pinjenötter
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Botten: Krossa kexen, gärna i en matberedare. Smält smöret och blanda med smulorna. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Grädda i 10 minuter.
    3. Fyllning: Vispa ihop kesella och ägg. Hacka tomaterna och blanda i kesellan tillsammans med riven ost, pesto, salt och peppar. Häll fyllningen i formen.
    4. Grädda cheesecaken i 30 minuter. Låt svalna lite innan den garneras eller låt den kallna helt.
    5. Vid servering: Garnera med delade tomater, oliver, basilika och pinjenötter. Servera eventuellt med skinka, salami eller lax.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    6-8
    13

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben