Cheesecake men bär och citrustopping

Serverar: 8 portioner

Tid: 5 timmar

Gott!!

Ingredienser

  • 125 g digestivekex
  • 125 g pepparkakor
  • 125 g smör
  • 800 g philadelphiaost
  • 200 g strösocker
  • 4 ägg
  • 1 tsk vanillinsocker
  • Salt
  • 3 dl gräddfil
  • 2 msk strösocker
  • Saften av ½ citron
  • 2 msk majsenamjöl
  • 1½ l färska bär, tex hallon, blåbär
  • ca 50 g strösocker
  • Instruktioner

    1. Kör digestivekex och pepparkakor till smulor i en mixer, smält smöret och häll ner smulorna och kör slätt. Tryck ut smulsmöret i en pajform med löstagbar botten.
    2. Rör samman philadelphiaost med socker och ägg. Tillsätt vanillinsocker och en liten nypa salt, blanda väl och häll ner i kexsmeten. Skrapa ur all smet. Baka i 175* varm ugn ca 50 minuter tills kakan bara dallrar lätt.
    3. Vispa ihop gräddfil med 2 msk socker och citronsaft, smaka av om du vill ha det lite sötare. Häll försiktigt gräddfilsblandningen över ostkakan och baka ytterligare 10 minuter. ta fram och låt svalna helt i kylskåp ca 4 timmar.
    4. Rör ut majsenamjöl i 2 msk kallt vatten och häll i en kastrull med 1 liter bär och strösocker. Koka upp och blanda väl, låt sjuda ett par minuter tills det tjocknat, låt det kallna helt.
    5. Vid servering, bred ut de kalla kokta bären och garnera med resterande bär. Servera och njut!

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    6-8
    13
    4.4
    2 h 30 min
    10-12
    8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben