Cheesecakeglass

Serverar: 8 portioner

Här blir det många skålar, men lite disk kan glassen vara värd.

Ingredienser

  • 200 g färskost, Philadelphia eller mascarpone
  • 3 ägg, delade i gulor och vitor
  • 2 dl strösocker
  • 1 krm salt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 dl vispgrädde
  • 10 krossade digestivekex
  • Limemarinerade bär
  • ½ dl strösocker
  • ½ dl vatten
  • 1 lime, finrivet skal från hela limen och saften av halva limen
  • 1 l blandade bär
  • Instruktioner

    1. Vispa ihop färskost, äggulor och socker till en slät smet. Tillsätt salt och vaniljsocker.
    2. Vispa upp grädden och äggvitan i två olika bunkar. Vänd ner grädden och äggvitan försiktigt i ostsmeten. Varva smeten med kexsmulorna i en ny bunke eller skål och ställ i frysen minst 5-6 timmar.
    3. Koka upp socker och vatten. Låt svalna, tillsätt limeskal och -saft och lägg i bären. Låt dra 5-10 minuter.
    4. Portionera ut glassen och servera med bären.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben