Cheesecakeglass med jordgubbar och melon i amarettolag

Serverar: 10 portioner

Frukten bör ligga minst 30 minuter i lagen för att dra till sig smaken.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 3 dl vispgrädde
  • 200 g färskost, t ex Philadelphiaost
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 6 digestivekex eller cookies
  • 1½ dl jordgubbssylt
  • Jordgubbar i amarettolag
  • 1 dl strösocker
  • 1½ dl vatten
  • 4 cl amaretto
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • 1 liter jordgubbar
  • 1 klyfta vattenmelon, ca 600 g
  • Instruktioner

    1. Dela äggen. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Vispa grädden. Blanda ost, äggulor, socker och vaniljsocker. Vänd ner grädden i ostsmeten och vänd till sist i äggvitan.
    2. Krossa kexen grovt. Misa sylten slät med mixerstav. Varva glassmeten med kexsmulor och jordgubbssylten i en skål. Frys glassen minst 6 timmar.
    3. Koka upp socker och vatten. Ta kastrullen från plattan. Tillsätt amaretto, limeskal och limesaft.
    4. Snoppa jordgubbarna och skär dem i bitar. Skär vattenmelonen i bitar och peta bort det mesta av kärnorna. Lägg jordgubbar och vattenmelon i lagen och blanda väl. Låt stå svalt ca 30 minuter före servering.
    5. Lägg upp glassen i portionsskålar och servera med fruktsalladen. Garnera gärna med hela jordgubbar och smultron.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben