Chévrerullar med hjortronsås

Serverar: 8 portioner

Den här förrätten är en spännande kombination av Asien och Norrland.

Ingredienser

  • Vårrullar
  • 200 g getost, chévre
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • 1 ägg
  • 24 ark vårrulledeg 15x15 cm (finns att köpa i asiatiska mataffärer)
  • ½ kruka färsk basilika
  • Ca 3 dl rapsolja till fritering
  • Sås
  • 6 msk hjortronsylt
  • 1 msk balsamvinäger
  • Till servering
  • Salladsblad, gärna rosé och frisée
  • Instruktioner

    1. Vårrullar: finfördela chévreosten i en skål och smaksätt med peppar
    2. Vispa ägget lätt.
    3. Lägg ut vårrulledegarken 6 åt gången så de inte torkar. Kilcka på ca 2 tsk av ostmassan. Placera ett basilikablad på toppen av osten. Pensla med uppvispat ägg runt kanterna och vik över från diagonalen. Vik sedan in flikarna och rulla ihop bladet. Lägg dem med skarven ned.
    4. Fritering: Hetta upp olja i en fritös, liten stekpanna eller ien wokpanna. Oljan bör hålla ca 170 grader. För att kontrollera temperaturen kan man lägga i bit vitt bröd. Vid rätt temperatur blir brödet gyllenbrunt på ca 1 min. När olja är lagom het, stoppa försiktigt ner några vårrullar i taget och frittera tills de fått gyllenbrun färg ca 1-2 min. Vänd dem efter halva tiden.
    5. Lägg de färdigfriterade vårrullarna på hushållspapper och låt dem rinna av.
    6. Sås: Blanda hjortronsylten med balsamvinäger.
    7. Servera vårrullarna nyfriterade med hjortronsylten på några vackra salladsblad, gärna rosé och frisée. Dekorera med strimlad purjolök eller salladslök

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Tokloke 5 december 2010

    Låter jättespännande! Måste testa vid tillfälle!!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben