Rökt kött med hjortronsås

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 30 minuter

Det här ska ni prova, det är enkelt och dundergott. Smarrigt!

Ingredienser

  • 800 g varmrökt älgkött
  • 500 g kantareller
  • 1 kg potatis
  • Hjortronsås
  • 3 dl hjortron, frysta eller färska
  • 6 dl matlagningsyoghurt
  • 1 rödlök
  • 1 nypa salt
  • 1 nypa peppar
  • 1 krm cayennepeppar
  • Instruktioner

    1. Skiva upp köttet i 4 mm tjocka skivor. Smörfräs kantarellerna och krydda med salt och peppar efter smak. Koka potatisen och pressa den när den är färdig.
    2. Nu ska du ta alla ingredienserna till såsen och blanda ihop. Den här goda såsen ska serveras kall. Glöm ej att tina upp bären om de är frysta. Finhacka rödlöken och blanda ner den i yoghurten. Lägg i bären och kryddorna.
    3. Lägg den pressade potatisen i en skål. Lägg upp köttet och svampen på ett fat. Häll upp den kalla såsen i en skål.
    4. Nu är det klart att servera!.
    5. Tips: Det går bra med andra bär eller sylt om man vill.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Mellanbellan 24 november 2009

    Vi gjorde detta i lördags och blev väldigt nöjda. Det var verkligen gott. Hälsn Billstabodarna och Mellanbellan

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben