Pannacotta med hjortronsås

Serverar: 4-6 portioner

Om man väntar med att tillsätta fruktsodan till såsen tills det är dags att servera blir såsen brusande och festlig.

Ingredienser

  • 3 gelatinblad
  • 1 vaniljstång
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 4 msk socker
  • 200 g hjortron
  • Hjortronsås
  • 1 dl socker
  • 3/4 dl vatten
  • 250 g hjortron
  • ½ dl torrt vitt vin
  • ½ dl fruktsoda
  • Instruktioner

    1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter.
    2. Dela vaniljstången på längden. Skrapa ner vaniljfröna i en kastrull. Lägg i stången också. Tillsätt grädde, mjölk och socker i kastrullen. Rör om och koka upp. Ta kastrullen från värmen.
    3. Ta upp gelatinbladen och krama ur vattnet. Rör ner dem så att de smälter i kastrullen. Lägg ner hjortronen. Ställ att svalna. Rör om då och då.
    4. Ta upp vaniljstången. Passera blandningen genom en finmaskig sil. Häll upp i 4-6 portionsformar eller i en stor form. Ställ kallt.
    5. Hjortronsås Koka socker och vatten tills sockret löser sig. Tillsätt hjortronen och mixa alltsammans.
    6. Passera genom finmaskig sil. Smaka av med vinet och fruktsodan. Ställ svalt.
    7. Stjälp upp puddingen, den stora delas i 4-6 bitar. Lägg upp och rippla sås runt. Garnera gärna med några hjortron.
    8. Om man väntar med att tillsätta fruktsodan till såsen tills det är dags att servera blir det en extra festlig kontrast med den lena och gräddiga pannacottan och den brusande bärsåsen

    Liknande recept

    5
    4 h 10 min
    3-4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben