Chiang Mai nudelsoppa

Serverar: 4 portioner

Väldigt god och stark thaisoppa på kyckling!

Ingredienser

  • 6 dl kokosmjölk
  • 2 msk röd currypasta
  • 2 tsk gurkmeja
  • 400 g kyckling, i bitar
  • 6 dl kycklingfond
  • 4 msk fisksås
  • 1 msk mörk soja
  • 1 lime
  • 250 g äggnudlar
  • 4 röda chilis, finhackade
  • Instruktioner

    1. Häll en tredjedel av kokosmjölken i en djup panna och koka upp under omrörning. Tillsätt currypasta och gurkmeja. Rör om tills det är fullständigt blandat och låt koka några minuter.
    2. Tillsätt kycklingbitarna och stek ca 2 min. Tillsätt resten av kokosmjölken, fond, fisksås, soja och chilin. Sjud i 7-10 minuter.
    3. Koka under tiden upp nudlarna enligt anvisningarna på paketet. Häll ut vattnet.
    4. Ta bort soppan från plattan och tillsätt lime juice. Placera nudlarna i djup tallrik och häll över soppa.
    5. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    jivah 19 januari 2012

    En mycket god soppa - limesaften förhöjer smaken! Skulle nog lägga i sojan med försiktighet eftersom det blev för salt för min del.

    eva_jonte 16 september 2012

    Ska prova denna soppan imorgon. Men 6 dl kycklingfond?? Du menar buljong väl? eller menar du msk?

    Vattenmelon98 7 augusti 2016

    Blev alldeles för mycket med 6 dl kycklingfond..

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben