Chiang mai nudlar

Hokkien nudlar kallas även för Fukkien nudlar eller Singapore nudlar. Dessa tjocka gula och gummiartade vetenudlar kokas i olja innan de förpackas. De behöver inte förberedas innan de används. Stek i wok eller lägg i soppor eller sallader. Förvaras i kylskåp

Ingredienser

  • 500 g hokkien nudlar
  • 4 tsk olja
  • 3 röda asiatiska schalottenlökar, hackade
  • 6 vitlöksklyftor, hackade
  • 2 tsk finhackad röd chili ( kan uteslutas)
  • 20-40 ml röd currypasta
  • 350 g magert kött av kyckling eller fläsk, skurna i tunna skivor
  • 1 morot skurna i fina tunna strimlor
  • 40 ml fisksås
  • 2 tsk farinsocker
  • 3 salladslökar, skurna i tunna skivor
  • 4 msk (7 g) färska korianderblad
  • Instruktioner

    1. Nudlarna kokas livligt i vatten i en wok eller gryta i 2-3 min eller tills de är mjuka men ändå spänstiga.
    2. Häll av vattnet och håll dem varma. Hetta upp oljan i en wok eller stor stekpanna tills den är mycket varm.
    3. Lägg i schalottenlök, vitlök, chili och currypasta.
    4. Stek i stark värme. Lägg kyckling eller fläsk i woken i två omgångar och stek varje omgång i tre minuter eller tills köttet skiftar färg.
    5. Lägg tillbaks allt kött i woken . Tillsätt morot, fisksås och farinsocker, koka upp.
    6. Fördela nudlarna i serveringsskålar tillsammans med kycklingen/fläskblandingen och salladslöken.
    7. Lägg korianderblad överst och servera omdelbart.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben