Chicken curry - indisk kyckling

Serverar: 3 portioner

Ingredienser

  • 1 kyckling eller 5-6 kycklingbröst
  • 2 gula lökar
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olja
  • 1 1/2 tsk ingefära
  • 1 1/2 msk koriander
  • 2 tsk spiskummin
  • 1 tsk chilipulver
  • 2 krm kryddnejlika
  • 2 krm kanel
  • 2 msk curry
  • 1 1/2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 2-3 msk mangochutney
  • ca 2 1/2 dl yoghurt
  • Instruktioner

    Dela eller skär kycklingen i bitar. Hacka löken och vit löken. Fräs lök och kryddor i oljan tills löken blir mjuk. Lägg i kycklingen och vänd den i kryddorna. Tillsätt salt, peppar, mangochutney och yoghurt. Koka under lock på svag värme ca 40 min. Servera med ris, Chapati, Raita och ev. chutney.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Ankiek 7 oktober 2008

    Kanongod rätt! Smakar verkligen indiskt! Jag kommer att ha lite mer hetta i nästa gång bara...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben