Serverar: 4 portioner
Tid: 20 minuter
Bra nybörjar-recept, och gott är det också!
Skala lök och rotselleri och skär i små tärningar. Eller skölj och strimla blekselleri. Bryn fettet i en gryta och bryn köttfärsen under omrörning. Lägg i grönsakerna att fräsa med en stund. Krydda med salt, peppar och chili- eller paprikapulver. Tillsätt buljontärningen och tomatpurén utrörd med vattnet. Koka ett par minuter. Blanda ner de kokta makaronerna och smaka av. Späd med lite vatten om rätten verkar torr. Klipp över persilja. Servera till en tomat- och grönsallad.
Chilensk makaronigryta lagade mamma till oss på 70-talet. Hon hämtade receptet från Vår Kokbok utgiven av KF. Receptet finns inte med i nyare utgåvor av kokboken. Det är sellerin som ger grytan den speciella karaktären.
Precis! Och därför har jag lagt in recetet här, så fler har möjlighet att laga den (=
Denna rätt fick vi laga på hemkunskapen på 80-talet. En underbart enkel, men god rätt.