Chilensk makarongryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Bra nybörjar-recept, och gott är det också!

Ingredienser

  • Kokta makaroner (gärna fullkorn) till 4 personer
  • 2 stora gula lökar
  • 1 bit rotselleri eller 2 stjälkar blekselleri
  • 200 gr köttfärs (jag brukar ta lite mer)
  • 1 msk margarin
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 tsk chilipulver eller paprikapulver
  • 1 buljongtärning
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 dl vatten
  • Persilja
  • Instruktioner

    Skala lök och rotselleri och skär i små tärningar. Eller skölj och strimla blekselleri. Bryn fettet i en gryta och bryn köttfärsen under omrörning. Lägg i grönsakerna att fräsa med en stund. Krydda med salt, peppar och chili- eller paprikapulver. Tillsätt buljontärningen och tomatpurén utrörd med vattnet. Koka ett par minuter. Blanda ner de kokta makaronerna och smaka av. Späd med lite vatten om rätten verkar torr. Klipp över persilja. Servera till en tomat- och grönsallad.

    Liknande recept

    4
    45 min
    4
    2
    4.5
    40 min
    4
    5
    20 min
    15
    2

    Kommentarer (3)

    Fur 9 april 2010

    Chilensk makaronigryta lagade mamma till oss på 70-talet. Hon hämtade receptet från Vår Kokbok utgiven av KF. Receptet finns inte med i nyare utgåvor av kokboken. Det är sellerin som ger grytan den speciella karaktären.

    ca70 9 april 2010

    Precis! Och därför har jag lagt in recetet här, så fler har möjlighet att laga den (=

    Micke 6 september 2018

    Denna rätt fick vi laga på hemkunskapen på 80-talet. En underbart enkel, men god rätt.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben