Chilensk fiskgryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

Allt i ett, som sköter sig själv. Själv brukar jag hoppa över stekningen av löken innan (hackar istället fint) och jag blandar ihop allt i en salig röra. Vill man ha nyttigare ris går det att förkoka t.ex fullkornsris i 10 minuter och sedan följa recept i övrigt.

Ingredienser

  • 4.75 dl okokt snabbris
  • 600 g torskfilé eller annan fast vit fisk
  • 5 dl vatten
  • 3 msk tomatpuré
  • 3 tomater i skivor
  • 2 gula lökar i tunna skivor
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 msk hackad persilja
  • 1½ tsk salt
  • ½ tsk vitpeppar
  • 2 msk olivolja
  • Instruktioner

    1. Fräs lökskivorna i oljan i en serveringsgryta. Ta upp hälften och fördela ris, fiskbitar, lök och tomater varvade i grytan. Krydda mellan varven.
    2. Blanda tomatpuré, vitlök och vatten och häll över. Koka upp långsamt och beräkna c:a 10 minuters koktid efter uppkokningen. Strö över persilja och servera grytan direkt på bordet.

    Liknande recept

    4
    30 min
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben