Allt i ett, som sköter sig själv. Själv brukar jag hoppa över stekningen av löken innan (hackar istället fint) och jag blandar ihop allt i en salig röra.
Vill man ha nyttigare ris går det att förkoka t.ex fullkornsris i 10 minuter och sedan följa recept i övrigt.
Ingredienser
4.75 dl okokt snabbris
600 g torskfilé eller annan fast vit fisk
5 dl vatten
3 msk tomatpuré
3 tomater i skivor
2 gula lökar i tunna skivor
1 pressad vitlöksklyfta
2 msk hackad persilja
1½ tsk salt
½ tsk vitpeppar
2 msk olivolja
Instruktioner
- Fräs lökskivorna i oljan i en serveringsgryta. Ta upp hälften och fördela ris, fiskbitar, lök och tomater varvade i grytan. Krydda mellan varven.
- Blanda tomatpuré, vitlök och vatten och häll över. Koka upp långsamt och beräkna c:a 10 minuters koktid efter uppkokningen. Strö över persilja och servera grytan direkt på bordet.
Liknande recept
Kommentarer (0)