Laxsoppa Valentine

Serverar: 4-6 portioner

Soppan är möjlig att förstärka med lite grön tabasco efter smak, eller en Chilensk Pebre.

Ingredienser

  • 400 g laxfilé benad och putsad
  • 1 liter vatten
  • 1 fiskbuljongtärning
  • Persilja/basilika buljongtärning
  • 2 dl fint tärnad rotselleri
  • 2 dl fint tärnad kålrot
  • 1 dl fint tärnad morot
  • 2 dl Kelda matlagningsgrädde
  • 150 gram sockerärtor
  • liten zucchini
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 krm cayennpeppear
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk tomatpuré
  • Instruktioner

    Hacka grönsakerna i små tärningar. Fräs dem blanka i olivolja. Tillsätt pressad vitlök, fräs ytterligare ett par minuter. Tillsätt vatten samt buljongtärningarna och låt det hela puttra 8 minuter. Tillsätt sockerärtor delade på mitten samt zucchini hyvlad med osthyvel och delad i frimärksstora bitar. Sjud 3-4 minuter. Tillsätt Kelda matlagningsgrädde och krydda med cayenne, svartpeppar och lite medelhavssalt, tillsätt tomatpurén. Lägg i laxbitarna, och låt de bara bli färdiga. Servera med vitlöksbröd och vin. Vill man piffa till det ytterligare kan man toppa soppan med en klick matlagningsyogurt.

    Liknande recept

    4.5
    30 min
    2-4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben