Chilensk kycklingsoppa

Serverar: 6 portioner

Kyckling på alla sätt är kanon.

Ingredienser

  • 5 msk smör
  • 5 msk vetemjöl
  • 1 l kycklingbuljong
  • 375 ml vispgrädde
  • 400 g grillad kyckling, tärnad
  • 1 tsk krossad röd chilipeppar
  • 25 g rostade mandelspån
  • Instruktioner

    1. Hetta upp smöret i en stor stekpanna. Rör ner mjölet och fräs upp det i 2 minuter på svag värme.
    2. Tillsätt kycklingbuljong, grädde kyckling och chilipeppar. Koka upp. Sänk värmen och låt det sjuda i 20 minuter.
    3. Garnera med mandelspån.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    StudentEllen 23 mars 2010

    375 ml vispgrädde? hmmm, hur många dl är det?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben