Skär lök, purjolök och paprika i småbitar. Riv morötterna grovt med rivjärn. Detta stekes i 2 msk olja i ca 5 minuter och rör om hela tiden. Ta upp och lägg över i en gryta. Skölj kidneybönorna noga i kallt vatten.
Stek därefter köttfärsen i 1 msk olja i ganska het panna, gärna så att det blir lite ´klumpar´, lägg därefter tillbaka de stekta grönsakerna i pannan och häll i vattnet samt smula ner köttbuljongtärningen och låt puttra ihop i ca 5 minuter.
Slå över alltsamman i grytan igen, häll i de krossade tomaterna och i med tomatpurén och sambal oeleken. Krydda med salt och chilipeppar efter behov och smak. Låt alltsamman koka i 10-15 minuter. Slå sist i de sköljda kidneybönorna och koka ytterligare i några minuter.
Jättegod.Het,god & bra balans med kött & grönsaker.