Chili - burn out

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 30 minuter

En mustig, STARK, nyttig och god gryta.

Ingredienser

  • 500 g köttfärs
  • 3 msk matolja
  • 1 gul lök
  • 1 purjolök
  • 3 morötter
  • 1 paprika
  • 3 msk tomatpuré
  • 3 tsk sambal oelek
  • 1 dl vatten
  • 1 tärning köttbuljong
  • 500 g, 1 pkt finkrossade tomater med chili
  • 2 burkar kidneybönor á 400 g
  • Salt
  • Chilipeppar
  • Instruktioner

    1. Skär lök, purjolök och paprika i småbitar. Riv morötterna grovt med rivjärn. Detta stekes i 2 msk olja i ca 5 minuter och rör om hela tiden. Ta upp och lägg över i en gryta. Skölj kidneybönorna noga i kallt vatten.
    2. Stek därefter köttfärsen i 1 msk olja i ganska het panna, gärna så att det blir lite ´klumpar´, lägg därefter tillbaka de stekta grönsakerna i pannan och häll i vattnet samt smula ner köttbuljongtärningen och låt puttra ihop i ca 5 minuter.
    3. Slå över alltsamman i grytan igen, häll i de krossade tomaterna och i med tomatpurén och sambal oeleken. Krydda med salt och chilipeppar efter behov och smak. Låt alltsamman koka i 10-15 minuter. Slå sist i de sköljda kidneybönorna och koka ytterligare i några minuter.
    4. Serveras med sallad och en klick gräddfil.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Assatay 28 januari 2013

    Jättegod.Het,god & bra balans med kött & grönsaker.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben