Chili corn carne med majsbrödslock

Serverar: 20 portioner

Tid: 2 timmar 30 minuter

Mums mums. lite jobb är det men det lönar sig, jag lovar!

Ingredienser

  • 4 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 msk olivolja
  • 2 tsk torkad chili
  • 2 tsk mald koriander
  • 2 tsk mald spiskummin
  • 5 stötta kardemummakärnor
  • 2 röda paprikor
  • 1½ kg nötfärs
  • 4 pkt krossade tomater
  • 8 msk tomatpure
  • 2½ dl vatten
  • 2 msk kakao
  • 2 brk kidneybönor helst röda
  • majsbrödet
  • 1½ tsk salt
  • 10 dl majsmjöl
  • 4 msk vetemjöl
  • 6 tsk bakpulver
  • 2 tsk mald kanel
  • 7 ½ dl lättfil
  • 4 ägg
  • 2 tsk honung
  • 4 msk olivolja
  • 3 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Skala & hacka löksorterna, hacka chilin och paprikan. Fräs nötfärsen. Lägg i alla löksorter, chilin, paprika samt alla kryddorna/kanelen. Häll nu över de krossade tomaterna,t omatpurén, vatten samt kidneybönorna. Låt detta småkoka minst 1½ timma.
    2. Majsbrödet: Blanda alla torra ingredienser. Vispa ihop lättfilen, äggen, honung samt oljan och tillsätt den rivna osten. Blanda nu alltsammans till en deg. Häll eller bred ut bröddegen över chilin (som är kvar i grytan) och grädda alltsammans i 200 grader i cirka 30 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    nannasuss 1 december 2010

    Sååå gott med dessa smaker. en favoritchilirätt i vår familj. Fick tillsätta buljong och salt då det saknades tyckte jag..

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben