Chili och Gorgonzolapaj

Serverar: 20 portioner

Tid: 50 minuter

Ett trevligt tilltugg till cocktailpartyt... Som förrätt med en klick gräddfil och gräslök...

Ingredienser

  • Pajskal
  • 26 välkryddade pepparkakor
  • 4 digestivekex
  • 125 g smält smör
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk grovmalen svartpeppar
  • 1 krm malen muskot
  • Fyllning
  • 1 paket Philadelphiaost 200 g
  • 3 ägg
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl grädde
  • Cest från en Citron
  • 125 g gorgonzola
  • 1 röd chili
  • 1 grön chili
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Kör 22 Pepparkakor, digestive- kexen och muskot i en matberedare så att och så det blir ett fint "ströbröd"
    2. Blanda "ströbrödet" med det smälta smöret i en bunke, så att det blir en fast smuldeg, som kan tryckas ut i en pajform.
    3. Tryck ut degen i en 30 cm pajform. Grädda pajskalet i 5-10 min mitt i ugnen. sänk temeraturen till 175 grader.
    4. Skär chilifrukterna i ringar, ta bort kärnor och mellanväggar.
    5. Vispa ägg, Philadelphiaost, créme fraiche och grädde till en jämn smet. Smula i gorgonzolaosten. Slå på fyllningen i pajskalet och lägg på chiliringarnaså att de flyter på ytan. Grädda 25-30 min.
    6. Ta ut formen, smula över de sista pepparkakorna och grädda ytterligare 5-10 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben