Chili och ingefärsfilé

Serverar: 4 portioner

En maträtt med mycket smak, men inte så väldigt stark

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • Salt
  • Peppar
  • 1 msk matfett
  • Marinad
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk japansk soja
  • ½ röd chilipeppar, hackad
  • 1 tsk honung
  • 1 tsk riven ingefära
  • Sallad
  • 200 g körsbärstomater
  • 1 gurka
  • 2 avokado
  • 1 dl majs
  • 50 g mâchesallad
  • Instruktioner

    1. Putsa köttet. Krydda och bryn runt om i matfett. Stek klart i 175 grader i 20 minuter. Låt vila i 10 minuter.
    2. Dela tomaterna. Skala gurkan och skär i små kuber. Tärna avokadon. Blanda tomater, gurka, majs, avokado och sallad.
    3. Fördela på tallrikar. Skiva köttet och lägg ovanpå. Blanda ihop marinaden och ringla över köttet.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben