Chili- och kycklingnudlar med paprika och cashewnötter

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Kyckling är gott i wok tycker jag.

Ingredienser

  • 250 g äggnudlar
  • 600 g kycklingfilé
  • 2 snackpaprikor el. röd paprika
  • 2 röda chili, t.ex. spansk peppar
  • 3 salladslökar
  • 3 msk jordnöts- eller rapsolja
  • 2 dl grovhackade saltade cashewnötter
  • 2 msk fisksås
  • 4 msk japansk soja
  • 3 msk pressad citron
  • 1 msk strösocker
  • 1 dl korianderblad till garnering (kan hoppas över eller ersättas med bladpersilja)
  • Instruktioner

    Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Låt dem rinna av i ett durkslag. Strimla kycklingen. Kärna ur och skär paprika (jag tycker snackpaprika är godast) och chili i små bitar. Ansa och skär löken i bitar, 2-3 cm långa. Hetta upp hälften av oljan i en wok eller stor stekpanna. Woka kycklingen ca 3 min under omrörning. Tillsätt nötterna och stek ytterligare 2-3 min. Tillsätt fisksåsen och rör om. Ta upp kyckling och nötter på ett fat. Woka grönsakerna i resten av oljan 3-4 min. Blanda i kyckling, nötter och nudlar. Låt allt precis bara bli varmt. Smaksätt med soja, citron och socker. Garnera eventuellt med korianderblad eller bladpersilja.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben