Chili och limesill

Tid: 1 timme

Frisk smak mycket god.

Ingredienser

  • 1 burk inläggningssill 420 g
  • 1 lime
  • 2 chilifrukter
  • 1 liten purjolök
  • 1 knippe koriander
  • Till lag
  • 2 ½ dl vatten
  • 4 msk ättika 24 %
  • 4 msk socker
  • Instruktioner

    Koka upp lagen och låt kallna. Skölj sillen och låt rinna av. Tvätta limen noga och skär den i skivor. Skiva chilin och purjolöken samt plocka bladen av koriandern. Varva sill, chili, lime, purjolök och koriandern i en burk, häll över lagen och sätt på lock. Sillen är färdig efter ett dygn, men blir godare om den får dra ett par dagar.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Grillat 3 mars 2012

    Klar favorit! Frisk, syrlig och hetta. Tycker denna passar bättre till midsommar än julbordet.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben