Chili- och majsmuffins

Serverar: 12 portioner

Dessa kryddstarka muffins för tankarna till USA. De är fantastiskt goda till grillade kycklingvingar eller till en bit grillat kött. En kall öl passar utmärkt till.

Ingredienser

  • ½ dl röd eller grön chili, eller 1 msk chiliflakes
  • ½ röd paprika
  • 2½ dl majsmjöl, inte polenta
  • 2½ dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk strösocker
  • 1 tsk salt
  • 1 dl majskorn
  • 2 ägg
  • 2½ dl filmjölk
  • 3/4 dl majsolja eller annan neutral olja
  • Till formarna
  • 2 msk smör
  • 2 msk polenta
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Hacka chilin fint och tärna paprikan i småbitar.
    2. Blanda majsmjöl, vetemjöl, bakpulver, socker och salt i en stor skål.
    3. Tillsätt paprika, chili och majs. Vispa ägg, filmjölk och olja i en separat skål. Rör ner i mjölblandningen. Blanda allt till en jämn smet, men rör inte för länge eftersom muffinsen då kan bli platta och degiga.
    4. Smörj och bröa 12 aluminiumformar med polenta. Fyll formarna till 2/3 med smet så att de har plats att svälla upp. Grädda 15-20 minuter tills de ser gyllenbruna ut.
    5. Låt svalna cirka 5 minuter i formarna innan du stjälper upp dem.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    4-6
    7

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben