Chili- och vitlöksmarinerade räkor

Serverar: 4-6 portioner

Det går bra att förbereda spetten och lägga i kylskåp, eller på frysklampar i kylväska, om du ska grilla någon annanstans.

Ingredienser

  • 1 röd chili
  • 3/4 dl olivolja
  • 3 finhackade eller pressade vitlöksklyftor
  • 1 kg stora räkor
  • Blötlagda träspett
  • Flingsalt
  • Tillbehör
  • Brytbröd
  • Senapsdip eller örtostkräm (se annat recept)
  • Instruktioner

    1. Dela, kärna ur och skär chilin i fina tärningar. Blanda olja, chili och vitlök i en rymlig skål. Vänd ner oskalade räkor och låt marinera i minst två timmar.
    2. Trä upp räkorna på spetten, strö över flingsalt och grilla snabbt över fin glödbädd. Servera med dipsås eller röra och ett gott bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben