Chili på kalkonfärs

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Gott och fräscht, nyttigt!

Ingredienser

  • 500 g kalkonfärs
  • 1 stor lök
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 1 burk hela konserverade tomater, eko
  • 4 färska tomater
  • Pressad citron (en skvätt)
  • 1-2 tsk sambal oelek
  • 2 msk dijonsenap
  • 2-3 msk torkad basilika
  • 1/2 dl svarta oliver, halverade
  • 1-1 1/2 dl spad från broccolikoket
  • 3 dl kokta kikärtor
  • Ca 4 stjälkar blekselleri, hackade
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Fräs lök och vitlök med sambal oelek i olivoljan, hacka tomaterna och blanda i tillsammans med tomaterna från burk. Pressa i lite citronsaft och låt koka under lock.
    2. Under tiden steker du upp kalkonfärsen som du kryddar med basilika, dijonsenap, salt och peppar.
    3. Blanda färs, tomatröra och kikärtor och späd med broccolispad. Låt alltsammans koka ihop ytterligare några minuter. Mot slutet lägger du i hackad blekselleri och halverade oliver.
    4. Smaka av. Krydda lite extra med salt och svartpeppar från kvarn och ta eventuellt lite extra av sambal oelek, basilika eller dijonsenap efter smak.
    5. Servera grytan med en god krispig sallad, broccoli och ett gott surdegsbröd.
    6. (Jag kommer snart lägga upp ett superenkelt och gott recept på surdegsbröd, det tar några dagar innan det blir färdigt men inte mycket jobb!)

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    MissBi 5 maj 2008

    Mums, så gott det låter!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben